Erdei iskola Tihanyban

  • Fabatkabeváltás - Tihany erdei iskola
  • Túra kezdése az erdei iskolában - Tihany
  • Túrázás a Tihanyi-félszigeten
  • Túrázás a Tihanyi-félszigeten, a Belső-tónál
  • Kézművestermék - levendulazsák
  • Csomagszállítás az erdei iskolába, Tihanyba
  • Építőkövek
  • Gombafelismerés az erdei iskolában - Tihany

TIHANYI LEVENDULA ERDEI ISKOLA


Köszönjük érdeklődését erdei iskola programunk iránt.

„Az erdei iskola az anyaiskola székhelyétől különböző helyszínű, a környezet adottságaira építő többnapos tanulásszervezési forma. A terepi ismeretszerzést közös cselekvéshez köti. A tanítás helyszínével szorosan és szervesen összefügg a tananyag, a képességfejlesztés és a közösségi tevékenységekhez kötődő szocializáció.”

(Lehoczky János)


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság erdei iskolájának feladata, hogy bemutassa a 2003-ban Európa Diplomát kapott Tihanyi-félsziget természeti és kultúrtörténeti értékekeit, a nemzeti parki terület sajátosságait.

Környezeti nevelésünk célja egyfajta tudatformálás, egy környezettudatos gondolkodásmód közvetítése, a környezetért felelős életvitelt hangsúlyozása.

Programjainkat - mely az általános iskolai tantervre épül - többéves gyakorlati tapasztalataink alapján alakítottunk ki.


ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Szálláshely

A kulcsos ház 37 fő részére biztosít pihenést. Az épület tetőtérében 26 fő tud megszállni, a tisztálkodáshoz 2 fürdőszoba biztosított. A földszinten 3 szobában (5 - 4 - 2) 11 fő elszállásolására van lehetőség, amelyhez külön fürdőszobák tartoznak. További információ

Közlekedés, érkezés

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szálláshelye, a Tihanyi-félsziget nyugati felén, az erdőben található, ezért az erdei iskola programot igénylők Tihany faluba, a Levendula Ház Látogatóközpontba érkeznek.

Cím: 8237 Tihany, Major utca 67., a Belső-tó partján

Teljes képernyős nézet megtekintése

GPS: 46.908901,17.888293

GOOGLE TÉRKÉP

Különjáratú autóbusszal történő érkezés során a parkolást külön egyeztetni szükséges a szervezővel.

Tömegközlekedéssel célszerű Balatonfüredet megcélozni és onnan autóbusszal kiutazni Tihanyba, Tihany alsó megállónál leszállva kb. 400 m után elérhető a Látogatóközpont.

A szálláshely elfoglalása a délutáni modul befejezése után történik.

Program

Az erdei iskola program: a környezeti nevelési cél érdekében egymáshoz rendelt modulok kapcsolódó egysége, időtartama minimum 16, maximum 38 tanórának megfelelő időtartam.

A Tihanyi Levendula Erdei Iskola minimális erdei iskolai programja: a Levendula Ház Látogatóközpont megtekintése, 2 Barangoló szakvezetés, Natura 2000 modul, kézműves foglalkozás.

A félszigeten eltöltött időtartamnak megfelelően kerültek kialakításra a mintaprogramok az osztályok számára. A mintaprogramokban az árak, az étkezés ajánlott helyszínei és a szolgáltatók is feltüntetésre kerültek.

HÁROM NAPOS MINTA PROGRAM

NÉGY NAPOS MINTA PROGRAM

ÖT NAPOS MINTA PROGRAM


Étkezés

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnak étkezés szolgáltatása nincs, azonban lehetőséget tudunk ajánlani.

Programmal, szálláshellyel, csomagszállítással kapcsolatos tájékoztatás, megrendelés:
versreka kukac gmail pont com, +36303827243

Amennyiben telefonon nem elérhető a kapcsolattartó, kérjük, hogy küldjön emailt!


A szolgáltatás megrendelése írásban történik, amelyről az Igazgatóság hivatalos visszaigazolást küld a megrendelő email címére.

A visszaigazolt, de igénybe nem vett szállásszolgáltatás díja: 25 000 Ft/éj.

A visszaigazolt, de igénybe nem vett szolgáltatás (a Levendula Ház Látogatóközpont megtekintése, 2 Barangoló szakvezetés, Natura 2000 modul, kézműves foglalkozás) költsége: a szolgáltatás díjának 50%-a

Az erdei iskola szállás, szakvezetés, csomagszállítás költségének fizetése a szálláshelyen történik készpénzfizetési számla ellenében.

Kérjük, hogy az eredi iskolai programokon résztvevők ivóvizet, zárt lábbelit, hosszúnadrágot, valamint allergia elleni gyógyszert, krémet vigyenek magukkal a terepi programokra.

Ugrás a tetejére