Tapolcai-tavasbarlang

 • 2020. év turisztikai attrakciója - 3. hely
 • Tapolcai-tavasbarlang
 • Tapolcai-tavasbarlang - száraz rész
 • Tapolcai-tavasbarlang - Geopark-terem
 • Tapolcai-tavasbarlang bejárata
 • Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont előcsarnoka
 • Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont - kiállítás
 • Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont - kiállítás
 • Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont - kiállítás
 • Tapolcai-tavasbarlang - csónakázás
 • Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont - kiállítás - cseppkövek

Csónakázás egy hangulatos kisváros alatt. Tudományos ismeretterjesztés. "Csodálatos karszt" kiállítás szakvezetéssel, mászófallal.

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy május 4-én – a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet hatályba lépésével – ismét kinyitjuk a bemutatóhelyet és várjuk VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL (és személyazonosság igazolására alkalmas okmánnyal) érkező felnőtt látogatóinkat és a felügyeletük alatt lévő gyermekeket.

A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021.(II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a látogatóhelyre történő belépést kötelezően meg kell tagadnunk attól a személytől, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát nem tudja megfelelően igazolni, vagy a védettségi igazolvány érvényessége lejárt.

Látogatóhelyeinken a vendégek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak saját felelősségükre döntik el, hogy hordanak-e maszkot.

A látogatóhelyen érvényes részletes szabályok: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

Külföldön beoltottakra vonatkozó jogszabály:

Koronavírus ellen védett személynek a magyar hatóság által kibocsátott védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, valamint azon személy minősül, aki olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és ennek tényét a külpolitikáért felelős miniszter a határrendészetért felelős miniszterrel egyetértésében kiadott rendeletében megállapította, és a koronavírus elleni védettségét a részére kiállított koronavírus elleni védettségi igazolás bemutatásával igazolja. A védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét az EESZT applikációban jelzett adatokkal igazolja.

A védettségi igazolások kölcsönös elfogadásának megállapításáról szóló 7/2021. (IV. 29.) KKM rendelet IDE kattintva elérhető.


Elérhetőség, megközelítés:

Cím: 8300 Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3.

Teljes képernyős nézet megtekintése

GPS: 46.883241, 17.443424

GOOGLE TÉRKÉP

Távolsági busz- és vonat menetrend


Telefon: +36300194545 +368741257 (csak nyitvatartási időben)
E-mail: tavasbarlang kukac bfnp pont hu


Nyitvatartás:
2021


május 4 - június 30.: 9:30 - 17:00 óra (16:00 pénztárzárás)
július 1 - augusztus 31.: 9:30 - 19:00 óra (18:00 pénztárzárás) (Változott az igazgatói utasításhoz képest!)
szeptember 1 - október 31.: 9:30 - 17:00 óra (16:00 pénztárzárás)
november 1 - 2022. február 28.: 9.00 - 16.30 óra (15.30 pénztárzárás)
de: december 24., 25., 26., és december 31-január 1.: zárva

Pénztárzárás: a Látogatóközpont zárási időpontja előtt 60 perccel, illetve amennyiben az adott napra kiadható belépőjegyek előbb elfogynak, akkor korábban!


A Látogatóközpont megtekintése kb. 1,5 órát vesz igénybe.
A Látogatóközpont megtekintése nem érkezési sorrendben történik.

Jegyárak, online jegyvásárlás

Tudnivalók a barlanglátogatással kapcsolatban

A barlangról

A fogadóépületében kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze, a karsztvíz gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Dél-Kína toronykarsztjaitól a cseppkövek birodalmán át a tapolcai barlangok törékeny szépségű kristályvilágába jutunk. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.

TERMEK, ATTRAKCIÓK:

Cseppkő-terem, Búvár-terem, Denevér-terem, Geopark-terem, Ősrégész-terem, Őskarszt-terem, 3D vetítő-terem, Csónakázás, Játszótér, Mászófal

A felújított tavasbarlang minden eddiginél szebb fényekkel várja a látogatókat!

Egy uniós pályázat révén 2015 januárjában új létesítménnyel gyarapodott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sokszínű turisztikai kínálata. A már korábban is látogatható és csónakázható tavasbarlang felett egy látogatóközpont nyitotta meg kapuit, mely a barlanggal együtt egy turisztikai komplexumot képez.

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont 2017. évben Veszprém Megye Értéke minősítést kapott!

A Tapolcai-tavasbarlang facebook oldala | megtekintés

Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony-Balaton Geopark területén fekszik.


Kedves Látogatóink!

A bemutatóhelyre vonatkozóan a weboldal szövegében szereplő információk a mérvadók, a változtatás jogát fenntartjuk.

Köszönjük megértésüket.

Ugrás a tetejére